بهترین رگولاتوری‌های فارکس

بهترین رگولاتوری‌های فارکس

در این بخش، با 6 رگولاتوری برتر در بازار فارکس، آشنا خواهید شد. هرکدام از این رگولاتوری‌ها، در یک کشور اصلی فعالیت کرده و قوانین برخی از آنها برای بروکرها، در سایر کشورها نیز لازم الاجرا است.

از جمله کشورهای پیشرو در این زمینه، آمریکا، انگلیس و استرالیا هستند که چندین رگوله اصلی دارند. در ادامه، با این رگوله‌ها بیشتر آشنا می‌شوید:

 

رگولاتوری FINMA

در کشور سوئیس، نظارت بر بازار فارکس بر عهده Swiss Financial Market Supervisory Authority یا FINMA است. فعالیت‌های اصلی FINMA عبارتند از:

  • صدور مجوز فعالیت برای شرکت‌های فارکس و دریافت عوارض مربوط به آن
  • بررسی شفافیت، امانت‌داری و پایداری مالی بروکرها و مدیران آنها
  • رسیدگی به شکایات مشتریان و حل اختلافات احتمالی بین مشتریان و شرکت‌ها
  • تنبیه و جریمه شرکت‌های متخلف و لغو مجوز آنها در صورت تخلفات جدی
بخوانید  بروکر روبوفارکس و سردرگمی ایرانی‌ها

با این شرایط،FINMA  نقشی کلیدی در حفظ سلامت و امنیت بازار فارکس سوئیس ایفا می‌کند. فعالیت‌های گسترده و دقیق این نهاد، بازار فارکس سوئیس را به یکی از امن‌ترین و مطمئن‌ترین بازارهای مالی در جهان تبدیل کرده است.

 

رگولاتوری CySec

CySec یا نهاد نظارتی قبرس، یکی از مهم‌ترین نهادهای رگولاتوری در بازار فارکس است که وظیفه نظارت و اعمال قوانین و مقررات را در این بازار بر عهده دارد. رگولاتوری CySec ، مسئولیت نظارت بر عملکرد شرکت‌ها و بروکرهای فعال در بازار فارکس در قبرس را به عهده دارد.

این نهاد، قوانین سختگیرانه‌ای را برای صدور مجوز فعالیت شرکت‌ها تعیین کرده است تا از این طریق اطمینان حاصل شود که این شرکت‌ها و بروکرها به طور صحیح فعالیت می‌کنند و استانداردهای بالایی را در فعالیت‌های خود دنبال می‌کنند.

CySec، نه تنها شرکت‌های ثبت شده در قبرس را رگوله می‌کند، بلکه اجازه می‌دهد شرکت‌های دیگر اروپایی نیز با دریافت مجوز از این نهاد، فعالیت خود را در اروپا ادامه بدهند. این امر سبب ایجاد اعتماد و اطمینان در مشتریان گردیده است.

CySec ، استانداردهای بالایی را برای دریافت مجوز از شرکت‌ها تعیین کرده است که شامل مواردی همچون: پوشش سرمایه، گزارش‌های مالی، ساختار مدیریتی، سیاست‌های مشتری محور و غیره می‌باشد. همچنین نظارت تنگاتنگی بر فعالیت‌های شرکت‌های تحت پوشش خود دارد و قادر است مجوز آنها را هنگام لزوم باطل کند.

در نهایت CySec به عنوان مهم‌ترین نهاد رگولاتوری در بازار فارکس، نقش بسیار حیاتی در افزایش شفافیت و اعتماد در این بازار دارد.

 

لیست رگولاتوری‌های بروکرهای فارکس/2FX

 

رگولاتوری ASIC

ASIC را می‌توان یکی از مهم‌ترین رگولاتوری‌‌های بروکرهای فارکس دانست. این رگولاتوری در سال 2001، فعالیت خود را به‌صورت مستقل در استرالیا آغاز کرد. از آن زمان تاکنون، قوانین و مقررات این رگوله، نقش اصلی را در کنترل و نظارت بر بروکرهای معروف دنیا داشته است.

رگولاتوری ایسیک، به حفظ، تسهیل و بهبود عملکرد سیستم مالی و نهادهای موجود کمک کرده و اطلاعات مربوط به بروکرها و شرکت‌ها را در اسرع وقت در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. این رگوله اعلام کرده است که هرکاری را برای اجرای قانون توسط بروکرها انجام می‌دهد.

بخوانید  واژه‌نامه اصطلاحات کاربردی انتخاب بروکرها

رگوله ASIC، قوانین مجازاتی را براساس مجازات‌های کیفری استرالیا در سال 2019، اجرا می‌کند. این رگوله معتبر، تمرکز ویژه‌ای روی مسئولیت‌پذیری و حرفه‌ای بودن بروکرها دارد.

 

رگولاتوری FCA

یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها در لیست رگولاتوری‌های بروکرهای فارکس، FCA است. نهاد رگولاتوری FCA  در بریتانیا دارای جایگاه بسیار مهمی در نظارت بر بازارهای مالی از جمله فارکس وCFD است.

FCA، وظیفه دارد قوانین و مقرراتی را تدوین کند که از رفتار منصفانه بروکرها و شرکت‌های تجاری در این بازار اطمینان حاصل شود. فعالیت‌های FCA در بازار فارکس، شامل موارد زیر است:

  • تنظیم قوانینی برای اعطای مجوز به بروکرها و شرکت‌ها
  • وضع شرایط سختگیرانه‌ تأمین منابع مالی برای جلوگیری از ضرر سرمایه‌گذاران
  • ارزیابی دقیق عملکرد هر شرکت به صورت مداوم و اعمال مجازات در صورت نیاز، تا حد ابطال مجوز فعالیت
  • حل و فصل اختلافات و رسیدگی به شکایات از سوی مشتریان به صورت عادلانه و بدون تعصب
  • جلوگیری از فعالیت‌های غیرقانونی و جرایم سایبری

رگولاتوری FCA، بارها نشان داده است که می‌تواند مداخله جدی در موارد نقض قوانین دارد.

 

رگولاتوری FMA

یکی دیگر از موارد مهم در لیست رگولاتوری‌های بروکرهای فارکس، FMA است. نهاد نظارتی FMA در نیوزلند به عنوان نگهبان بازارهای مالی این کشور عمل می‌کند.

یکی از اهداف اصلی این نهاد، در حقیقت افزایش اعتماد و اطمینان در بین سرمایه‌گذاران و مشتریان است که به آنها کمک می‌کند به طور صحیح‌تر و مطمئن‌تر در بازارهای مالی فعالیت کنند. برای رسیدن به این هدف،FMA  قوانین و مقررات بسیار دقیقی را به منظور تعیین شرایط ورود شرکت‌ها به بازار تدوین کرده است.

فقط شرکت‌هایی که استانداردهای مناسب پوشش سرمایه، گزارش‌های مالی و ساختار مدیریتی را برآورده کرده‌اند می‌توانند مجوز فعالیت در بازار را کسب نمایند. FMA ، به طور مستمر وضعیت شرکت‌های ثبت شده را رصد می‌کند تا هر زمانی که شرکتی قوانین و مقررات را نقض کرد، تحریم‌های لازم را اعمال نماید یا در صورت نیاز مجوزش را لغو کند.

 

رگولاتوری NAFD

NAFD را می‌توان یکی از مؤثرترین نهادهای نظارتی در روسیه دانست. این سازمان، وظیفه دارد تا قوانین بسیار دقیقی را مربوط به بازار فارکس و سایر بازارهای مالی تدوین کند. هدف از این کار، اعطای مجوز به بروکرها و بررسی فعالیت‌های آنان است.

این رگوله به شرکت‌ها و بروکرها اجازه فعالیت می‌دهد و تازمانی‌که آنها استانداردهای لازم را رعایت می‌کنند، مجوزشان لغو نمی‌شود. این نهاد نظارتی به طور مستمر بر عملکرد شرکت‌ها و بروکرها نظارت دارد تا از رعایت قوانین و مقررات اطمینان حاصل کند. در صورت نیاز هم قادر است مجوز فعالیت شرکت‌های خاطی را لغو کند.

بخوانید  بروکر STP TRADING

NFAD، همچنین وظیفه دارد به شکایات و اختلافات مشتریان رسیدگی کند و از حقوق آنان دفاع کند. به طور کلی این شرکت، نقش اساسی در افزایش اعتماد و شفافیت در بازارهای مالی روسیه و همچنین حفظ حقوق مشتریان ایفا می‌کند. وجود چنین نهاد نظارتی مسئولی کمک می‌کند تا مردم بتوانند در بازارها به طور امن‌تری فعالیت کنند.

 

بهترین رگولاتوری‌های آفشور

رگوله‌های آفشور، یکی از جذاب‌ترین پیشنهادها برای فعالیت و سرمایه‌گذاری در بازار فارکس هستند. کلمه آفشور (Offshore) در حقیقت به مناطق آزاد تجاری گفته می‌شود که در آنها، بسیاری از شرکت‌ها می‌توانند قوانین محدودکننده کشور خود را دور زده و اجرا نکنند.

در این مناطق، بسیاری از شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران کشورهای تحت تحریم فعالیت می‌کنند. علاوه بر این، در مناطق آفشوراحتمال سرقت و کلاهبرداری وجود دارد، زیرا این مناطق در برابر بسیاری از شرکت‌های خارجی و نهادهای حکومتی پاسخگو نیستند و مستقل عمل می‌کنند.

 

لیست رگولاتوری‌های بروکرهای فارکس/2FX

 

در زیر، برخی از مهمترین رگولاتوری‌های آفشور آورده شده است:

  • رگولاتوری FSC: فعالیت در کشور بلیز در آمریکای مرکزی
  • رگولاتوری FSP: فعالیت در نیوزلند
  • رگولاتوری FSB: فعالیت در آفریقای جنوبی
  • رگولاتوری VFSC: فعالیت در جمهوری وانواتو
  • رگولاتوری CMB: فعالیت در ترکیه
  • رگولاتوری FSPL: فعالیت در جزایر مارشال

 

امتیازبندی رگولاتوری‌ها

اگر بخواهیم مطرح ترین رگولاتوری‌های اصلی و آفشور را در کنار هم رتبه‌بندی کنیم، به جدول زیر خواهیم رسید:

 

لیست رگولاتوری‌های بروکرهای فارکس/2FX

 

سرمایه‌گذاری مطمئن زیر سایه رگولاتوری‌ها

بدیهی است که، هیچ‌کسی علاقه ندارد که در بازار بزرگی مثل فارکس، بی‌گذار به آب بزند. این بازار، ظرفیت سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت را دارد. اما یکی از اصلی‌ترین اقدامات برای سرمایه‌گذاری در آن، بررسی رگولاتوری بروکر موردنظر است.

خوب است بدانید که رگوله‌های آفشور، بهترین گزینه برای ایرانی‌ها هستند. زیرا مناطق آفشور، مجوز فعالیت شرکت‌های ایرانی را علیرغم تحریم‌ها صادر می‌کنند.

با این شرایط، حتی بروکرهای ایرانی هم که عضو نهادهای تجارت جهانی نیستند، می‌توان به‌دور از مالیات‌های سنگین و شرایط سخت، تحت نظر یک رگوله اصلی با مقدار استثناء قرار بگیرند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *